Córdoba

Córdoba is een oude stad met een rijke historie in Zuid-Spanje. Het was het culturele en financiële middelpunt in verschillende belangrijke periodes uit de geschiedenis. In de Romeinse tijd was het de hoofdstad van de provincie Bética, daarna centrum van de Spaanse moslimwereld en daarna verblijf van de Katholieke koningen.

Córdoba is geliefd vanwege de vele patio’s. Eens per jaar worden de mooiste patio’s opengesteld voor het publiek tijdens het patiofestival. Dit evenement vindt jaarlijks in mei plaats en trekt altijd veel bezoekers. En wat dacht je van de Flamenco. Dé dans van Andalusië zie je ook in Córdoba terug. Dagelijkse shows, flamenco festivals, winkels met flamenco jurken, gitaren, schoenen, muziek en flamenco in de bars en in de clubs.

De stad is opgedeeld in een aantal gebieden, die qua karakter en sfeer veel van elkaar verschillen. De Joodse wijk is in z’n geheel een bezienswaardigheid, het Nieuwe Centrum is hip en in de relaxte buurt rondom Plaza de la Corredera zijn leuke restaurants.

Tips om te doen in Cordoba:

  • De mooiste bezienswaardigheden in de Joodse Wijk, waaronder de Mezquita
  • Winkelen in het Nieuwe Centrum
  • Stappen op Avenida de la Libertad
  • Dineren langs de oever van de rivier op Paseo de la Ribera
  • Plaza de la Corredera, het leukste plein van Córdoba
  • Relaxen in het prachtige stadspark Plaza de Colón

Córdoba is een prachtige stad en één van de oudste moorse steden van Andalusie. Via Ontdek Córdoba kan u deze stad ook ontdekken per fiets of te voet.
Francisco van Ontdek Córdoba kent vele plaatsjes van binnen en van buiten en zal u er met veel passie meer over vertellen.

Fietstour “Highlights Córdoba”

Francisco laat plekjes in de stad zien waar u als toerist niet zo snel komt.
In een route van circa 2,5 uur zal u de ‘highlights’ van Córdoba bezoeken. Hierbij uiteraard de Mezquita, de joodse wijk en de pitoreske pleinen en patios. Ook zal u kennis maken met de bekende Pedro Ximénez wijnen die u zal proeven terwijl hij u meer vertel over deze druifsoort.  Een niet te missen tour!

Startpunt: Plaza Tendillas
Prijs: € 25,00 p.p.

De tour is voor minimaal 2 en maximaal 12 personen.

Fietstour “Medina Azahara”

In de bergen van Córdoba ligt het oude arabisch ruïnestadje Medina Azahara. Eerst brengt u een bezoek aan het museum waar u kunt zien hoe dit stadje er ooit eens heeft uitgezien. Daarna een bezoekje aan de ruïnes. Totale duur van deze tour is circa 3 uur.

Startpunt: Plaza Tendillas
Prijs: € 30,00 p.p.

De tour is voor minimaal 2 en maximaal 6 personen.