Granada

In Granada kun je aan twee dingen onmogelijk ontkomen: Alhambra en de vele studenten. Beide zijn bepalend voor het karakter van deze levendige stad. Vanuit iedere plek in de stad schitteren in de verte de koninklijke paleizen van Alhambra, hoog tegen de besneeuwde heuvels van het Sierra Nevada gebergte, ingesloten tussen de rivieren de Darro en de Genil. Van de kleine 300.000 inwoners zijn er maar liefst 60.000 student. Het imago van Granada als stad met een levendig nachtleven is hieraan te danken. Wat omvang betreft is Granada de vierde stad van Andalusië maar wat kroegdichtheid betreft staat Granada bovenaan. Het grote contrast tussen jong en oud zorgt ervoor dat je deze stad op heel veel manieren kunt beleven.

Neem een kijkje in de oude Kathedraal, Capilla Real, de oude Arabische badhuizen en natuurlijk het middeleeuwse fort Alhambra dat al sinds 1984 trots op de UNESCO werelderfgoedlijst prijkt.

Tips om te doen in Granada:

  • Bewonder de unieke Moorse architectuur in Alhambra, de kathedraal en het Capilla Real, of maak een wandeling door de smalle heuvelstraten van de wijk Albayzin.
  • Ontdek de tapascultuur van Granada en geniet van een gratis tapas bij je drankje!
  • Aanschouw de mystieke flamenco in de grotwoningen van de wijk Sacromonte.
  • Bezoek een van de toonaangevend musea: Museum voor Schone Kunsten (Palacio de Carlos V) , Archeologisch Museum (Carrera del Darro 41) , Grotmuseum (Barranco de los Negros).

Alhambra

Het zal je niet ontgaan zijn, Alhambra is de topattractie van Granada. Deze Moorse Paleizen schitteren op de heuvel aan het centrum van de stad. Het is een unieke samensmelting van Islamitische, renaissance en romantische stijlen. Je kunt gerust een hele dag doorbrengen in Alhambra, maar dat is helemaal afhankelijk van je interesse in de historische architectuur en het culturele erfgoed dat hier te zien is. Het gebied staat vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst en mede daardoor gelden er vrij strikte toegangsregels.

Tickets:

Verschillende onderdelen van Alhambra kun je zonder toegangsbewijs bezoeken maar voor de Koninklijke paleizen heb je een speciaal ticket nodig. Voor iedere dag worden er tot zo’n 6500 tickets uitgegeven waarvan slechts een derde ter plaatse wordt verkocht aan de kassa’s bij de entree . Dat betekent dat je, zeker in het hoogseizoen, genoodzaakt bent je kaarten vooraf te reserveren. Dit kan vanaf 3 maanden voor het bezoek op https://tickets.alhambra-patronato.es/en/