Grotten

Rincón de la Victoria

La Cueva del Tesoro is de enige bezoekbare mariene grot in heel Europa. Er zijn grotschilderingen ontdekt van dieren, aardewerk en voorwerpen van de neolithische vuurstenen industrie. Maar wat internationaal bekend is, is de oude  traditie en schriften waarin het bestaan ​​van een verborgen schat voor keizer Ali Ibn Tasufin staat. Het hele jaar door geopend met elke 45 minuten is er een begeleide toer.

Locatie: Urbanisatie Cantal Alto, s/n – Rincon de la Victoria, Afrit 251 Cala del Moral

Grotten van Nerja

Deze grot combineert zijn eigen natuurlijke schoonheid met grotschilderingen. De grot is 4.283 m lang, maar slechts een derde (de lage gallerijen) kunnen worden bezocht. Het belang van deze grot rust op het feit dat bijna alle bekende soorten natuurlijke formaties zijn. Bovendien is het gemakkelijk voor bezoekers om er rond te wandelen vanwege de hoogte van de kamers. In elke kamer is de seismische beweging die ongeveer 800.000 jaar geleden plaats heeft gevonden nog te zien.

Er zijn ook grotschilderingen van dieren en symbolische tekeningen in de Kamer van Ghosts te zien. In de eerste kamer, de lobby, kan je een vitrinekast met menselijke resten, keramiek en gereedschappen zien. In het Bethlehem kamer is een begraafplaats uit 6300 voor Christus. Om een aantal fantastische uitzichten op stalactieten en stalagmieten in deze grot zien, is het beste om het platform te bezoeken in de Kamer van Tusk de Olifant.

Er zijn ook rondleidingen, de duur hiervan is 45 minuten en omvat een bezoek aan verschillende kamers, zoals Vestíbulo, Belen, Cascada (waterval), Fantasmas (Ghosts) en Cataclismo (Cataclysm). Reservatie vooraf is niet nodig.

Tip: breng zeker eens een virtueel bezoek aan de grot via http://www.cuevadenerja.es/visitavirtual/galeriasturisticas.html

Locatie: Vanaf Málaga via Autovía del Mediterráneo A-7,  Afrit 295, zal u een bord zien van “Cueva de Nerja”