Málaga

Málaga is HOT. De stad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden én op de kaart gezet. En hoe! Málaga is elegant en het bruist er van het leven. De inwoners zijn vriendelijk en gastvrij en je zult merken dat er een hele ontspannen sfeer heerst. Met heel veel liefde en toewijding is er de laatste jaren gewerkt aan een nieuw en fris imago. De aantrekkelijke binnenstad is bijna helemaal autovrij en veel oude panden zijn prachtig gerestaureerd.

Het is een genot om er eens op je gemaak doorheen te lopen en vergeet vooral niet om regelmatig naar boven te kijken om de vele prachtige geveltjes te bewonderen. Vooral in de weekends en in de vakantieperiodes kun je hier heel goed uitgaan. Het carnaval en de stadsfeesten van Málaga zijn ook vooral beroemd in Spanje. Het strand van Málaga ligt aan de oostkant van de stad en wordt vooral door de eigen inwoners bezocht.

Málaga heeft het eigenlijk állemaal. De zon schijnt er bijna voortdurend, de stad ligt pal aan Middellandse zee en de vijftien stranden zijn schoon en goed onderhouden. Pal achter de stad zie je de schitterende natuur van de Montes de Málaga en de Axarquia en je kan er binnen een kwartiertje zijn.
Aan kunst en cultuur geen gebrek. Bezoek eens één van de vele musea of bewonder het vele Moorse en Romeinse erfgoed en de Christelijke kerken of de imposante kathedraal. Wat het helemaal ideaal maakt is dat de meeste hoogtepunten van Málaga zich in het historisch centrum bevinden. Bijna alles kan te voet bezichtigd worden en dat maakt het lekker overzichtelijk.

Winkelen kan je hier totdat je omvalt en wat te denken van de ongeveer duizend restaurants en tapas-bars die Málaga rijk is?
Omdat de temperaturen in Málaga bijna het gehele jaar door zeer aangenaam zijn speelt het leven zich voornamelijk buiten af. Neem maar eens plaats op een van de vele terrassen in de stad en je kijkt er je ogen uit.

Nog zo iets fraais is het havengedeelte Muelle Uno. Dit nieuwe, bijna futuristisch aandoende openlucht winkelcentrum, ligt pal aan zee en vanuit hier kijk je uit op de Moorse vesting. Bovendien vind je hier talloze restaurants en terrassen. Je kan je er werkelijk uren vermaken.

Hieronder vind je de top 10 bezienswaardigheden Málaga. De stad Málaga heeft veel te bieden aan zijn bezoeker. Ben je maar kort op visite maar wil je toch het nodige moois bekijken, bezoek dan vooral één of meerdere bezienswaardigheden die hieronder vermeld staan.

  • Fort Alcazaba
  • Romeins theater
  • Kasteel Gibralfaro
  • Kathedraal
  • Markt Atarazanas
  • Plaza de Toros
  • Picasso Museum
  • Botanische tuin
  • Crypte van Buenavista
  • Engelse begraafplaats


Ben je opzoek naar dé reisgids voor de stad Málaga?
Een praktische reisgids geschreven door Anne Pennekamp, voor wie het maximale wil halen uit een bezoek aan deze prachtige stad.
Te koop via bol.com of  bij de officia de turismo in Málaga (bij de haven).

 

Hop-on en Hop-off bus

Verken Malaga met een 24-uurs ticket vanuit de open dubbeldekker. U ziet alle belangrijke bezienswaardigheden van Malaga als u met de hop-on en hop-off op 15 gunstig gelegen haltes rond de stad toert. Met een prachtig uitzicht vanaf de top van de bus, strategisch geplaatste haltes en een interessant commentaar is dit echt de beste manier om de bezienswaardigheden van Málaga te zien.

U kunt op-en afstappen van deze open dubbeldekker zo vaak als u wil. Er zijn 15 stops, en de hele route duurt ongeveer 90 minuten. De bus vertrekt iedere 30 minuten vanaf elke stop. Tickets zijn 24 uur geldig vanaf het eerste gebruik.

Vertrekpunt:  Centraal Busstation, maar je kan ook opstappen bij 1 van de 15 stopplaatsen van de bus en uw voucher inwisselen.

Prijzen en tickets zijn beschikbaar via www.city-discovery.com .